X

LAHUMANITAT.CAT és un projecte artístic i polític, estètic i ètic, inclusiu i relacional. És una proposta visual i sonora que es dirigeix a tot el planeta des de Catalunya. Una experiència de coneixement i de reconeixement. Una invitació dirigida a persones de tot tipus de situació i de pensament. És un exercici d’acció directa. Un document a favor de totes les llengües i de tots els llocs i de totes les persones que hi vulguin participar. És un projecte anònim però amb autors i actors, sistemàtic però atzarós, un projecte col·lectiu a partir d’individus concrets, estàtic però errant, sense principi ni final…

Des de fa dos anys estic demanant a amics, i a amics d’amics, que facin dos videos amb el seu mòbil de 30 segons cadascú i en posició horitzontal: un del sòl que trepitgen caminant, i l’altre d’allò que tinguin sobre el seu cap, també caminant al mateix lloc. Sempre en posició horitzontal. I que després me’ls enviïn. El conjunt d’aquests videos és la matèria prima de LAHUMANITAT.CAT El resultat de l’obra és un conjunt d’imatges superposades, que se succeeixen sense solució de continuïtat, marcant els límits superior i inferior d’una persona caminant per la superfície del planeta durant un minut de la seva vida, i compartint-lo.

Estàs veient videos de més de trenta països, de moment. La diferent duració dels videos i el programa informàtic a l’atzar fan que corrin de tal manera que el terra d’un pot tenir la part superior d’un altre, possiblement a milers de kilòmetres de distància, i a l’inrevés. Perquè la cadència i l’ordre dels videos ve marcat per un programa informàtic que els presenta a l’atzar.

Juntament amb els videos sonen uns àudios fets per mi mateix amb sons, músiques, llengües, sorolls, explicacions, comentaris, etc, de tot el planeta, o quasi tot. També abandonats a l’atzar.

La humanitat vista com un gegantí formiguer inquiet. Res i tot coincideix, es mou. El centre és a tot arreu.

Si t’animes a participar-hi només has de fer dos videos separats amb el teu mòbil en posició horitzontal del lloc triat, i enviar-me’ls a:

hola@lahumanitat.cat

A mesura que vagin arribant s’incorporaran a LAHUMANITAT.CAT

I gràcies per la col·laboració.

Moltes gràcies siguis on siguis.

Ferran Garcia Sevilla, Barcelona 2016